Blog

RELUARE ACTIVITATE EXAMINARE

In vederea elevilor care vor sa obtina permisul de conducre urmand scoala de soferi dupa ce se ridica starea de urgenta.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18.05.2020 se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate in zone cu restrictii – carantinate.

Prioritatea noastra este creșterea capacitatii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea in activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență. 

In ceea ce priveste programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta difera de la un judet la altul, sens în care recomandam consultarea site-urilor institutiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitățile se vor solutiona doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul institutiei noastre www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

In ceea ce privește activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidati afectati de masurile restrictive, respectiv cei carora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat urmatoare).

In vederea programării candidaților aflati în această situație sunt analizate doua posibilități:

–   Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,

–   Programarea prin intermediul școlilor de soferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

In a doua etapă –reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

–  Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

–   Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

–  Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

–   Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;

–  Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;

scoala de soferi
Scoala de soferi , permis auto categoria B , instructor auto

Descarcă document

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *